• Camellia Sinensis (Green tea) Extract- herbata chińska, ekstrakt z zielonej herbaty, regeneruje, nawilża.
  • Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel oil- morela pospolita, olej z ziarna moreli. Odżywia i natłuszcza.
  • Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed oil- olejek jojoba. Jest to olej otrzymywany z nasion krzewów tropikalnych. Wykazuje duże właściwości natłuszczające i nabłyszczające, nie obciążając i nie przetłuszczając włosów, szczególnie polecany do pielęgnacji włosów zniszczonych, szorstkich i przesuszonych.
  • Butyrospermum Parkii (Shea butter)- emolienty, substancja aktywna. Substancja pochodzenia roślinnego. Afrykańskie drzewo Butyrospermum Parkii Kotschy, z którego owoców (orzechów) otrzymywany jest, poprzez tłoczenie, tłuszcz. Masło Shea bogate jest w naturalną alantoinę, witaminę E, prowitaminę A, posiada lekki (3-4) filtr ochronny (UVB). Masło Shea ma właściwości wygładzające, natłuszczające, nawilżające, sprawia, ze skóra jest elastyczna, miękka i gładka.
  • Oenothera Bienis (Evening Primrose) oil- wiesiołek, olej z wiesiołka, nawilża,regeneruje, działa przeciw starzeniowo
  • Hippophae Rhamnoides oil- olej z owoców rokitnika. Owoce rokitnika zaliczane są do najbardziej odżywczych i bogatych w witaminy, minerały i polifenole. W pielęgnacji włosów i skóry głowy, wzmacnia, odżywia i dodaje włosom połysku.
  • Chondrus Crispus (Carageenan) extract - ekstrakt z chrząstnicy. Chrząstnica zaliczana jest do rodzaju glonów z gromady krasnorostów. Stosowany w produkcji odżywek do włosów.
  • Oryza Sativa (Rice) ryż siewny, bran extract- ekstakt z otrąb ryżu, silnie regeneracyjny i nawilżający.
  • Beta Vulgaris- burak zwyczajny, ekstrakt z korzenia buraka zwyczajnego. Ze względu na zawartość cukrów i protein, ekstrakt z buraka zalecany jest w kosmetykach nawilżających.
  • Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/ leaf/Twig extract - oczar wirginijski, ekstakt z kory, liści, gałęzi oczara.
  • Calendula Officinalis flower extract- nagietek lekarski, ekstrakt z kwiatu nagitka. Nawilża, regeneruje, koi, łagodzi.
  • Anthemis Nobilis (Chamomile) flower extract - rumian rzymski, ekstrakt z kwiatu rumianka.
  • Maris Sal (Dead Sea salt) - naturalny morski surowiec bogaty w minerały Natural Marine Mineral - NMM factor. Minerały zawarte w surowcu wykazują właściwości energetyzujące, nawilżające, kondycjonujące; sole magnezu, sodu, krzemu i fosforu.
  • Aloe (Vera) Barbadensis leaf juice- sok z liści aloesu, ze względu na swoje działanie nawilżająco-regenerujące, miąższ aloesu wykorzystywany jest jako podstawowy środek przy produkcji kosmetyków nawilżających.
  • Squalane, Borago Officinalis (Borage) seed oil - skawlan z ogórecznika lekarskiego to substancja aktywna w postaci bezbarwnego, bezzapachowego i transparentnego olejku, będącego naturalnym składnikiem ludzkiego sebum, czyli jest on naturalnym składnikiem ochronnej warstwy lipidowej skóry i włosów produkowanej przez ludzkie gruczoły łojowe, a także wchodzi w skład spoiwa międzykomórkowego naskórka.
  • Retinyl Palmitate - pochodna retinolu, Witamina A, w dowolnej postaci, reguluje tworzenie się keratyny w skórze, włosach i paznokciach. Powoduje zgrubienie naskórka o 30%, co jest szczególnie ważne dla starzejącej się lub zniszczonej skóry.
  • Behentrimonium Chloride- konserwanty, substancje antystatyczne Półsyntetyczny składnik stosowany głównie w produktach do pielęgnacji włosów (m.in. szampony, odżywki, maski), który jest substancją aktywnie myjącą, odpowiedzialną za gruntowne oczyszczanie skóry i włosów. Dobrze się wchłania i ma działanie wygładzające, dzięki któremu włosy odzyskują swój blask, miękkość i gładkość jest środkiem ułatwiającym rozczesywanie i zapobiegającym elektryzowaniu się włosów.
  • Caprylic/Capric Triglyceride- emolienty, środki rozpuszczające. Mieszanina roślinnych kwasów tłuszczowych, zawierająca w sobie najlepsze własności oleju kokosowego i palmowego, które są zestryfikowane z gliceryną (ester kwasu kaprylowego i kwasu kaprynowego (dekanowego) z gliceryną, nasycony). Olej ten występuje w postaci przejrzystej, oleistej cieczy. Olej neutralny znajduje zastosowanie w emulsjach, żelach pod prysznic, olejkach do ciała, produktach kosmetycznych do pielęgnacji niemowląt. Szczególnie polecane dla skóry wrażliwej, skłonnej do przesuszania. Substancja natłuszczająca, wygładzająca, zapewniająca prawidłową ochronę. Sprawia, że skóra jest miękka, elastyczna i gładka. Lipid ten posiada właściwości konserwujące.
  • Dehydroacetic acid - konserwant, środek konserwujący mający za zadanie chronić przed zepsuciem przez mikroorganizmy i utrzymać jakościowo dany produkt w jak najlepszym stanie. Nie uczula.
  • Allantoin- alantoina to organiczny związek chemiczny, pochodna mocznika należąca do grupy ureidów. W przyrodzie występuje w kiełkach zbóż, łupinach kasztanów, korzeniu żywokostu. Otrzymywana jest także syntetycznie i to ta forma jest stosowana w kosmetykach. nawilża, regeneruje, rewitalizuje, przeciwrodnikowa, wspomagająco w łupieżu skóry głowy. Alantoina jest nietoksyczna, niealergiczna, nie uczulająca, nie powoduje podrażnień.
  • Tocopheryl Acetate (Vitamin E) - substancje aktywne, antyoksydant. Działa hamująco na zapalenia, leczniczo, regenerująco, posiada naturalny faktor ochronny (1,5-2), zapobiega oksydacji emulsji i olejów przez co przedłuża ich ważność. Działanie lecznicze, ochronne w porównaniu z czystą witaminą E.
  • Phenoxyethanol - konserwant pochodzenia chemicznego. Ciecz o mocno kwiatowym zapachu, lekko rozpuszczalna w wodzie, dodawana do kosmetyków jako środek konserwujący. Najczęściej używana jako substancja rozpuszczająca dla innych konserwantów (parabeny) lub wspomagająca ich działanie.
  • Hydroxyisohexyl 3 - Cyclohexen - skłądnik kompozycji zapachowej.
  • Butylphenyl Methylpropional Coumarin - składnik kompozycji zapachowej.
  • Linalool - organiczny związek to nienasycony alkohol alifatyczny, należący do grupy terpenów, występuje w przyrodzie naturalnie. Wytwarzany jest przez ponad 200 gatunków roślin, głównie z rodzin Lamiaceae. W kosmetykach linalol funkcjonuje jako środek zapachowy.
  • Limonene - środek rozpuszczający, pochodzenia chemicznego. Otrzymywany jest głównie z terpenu (związek organiczny występujący w świecie roślinnym) i ma od dobrych po bardzo dobre właściwości rozpuszczające.
  • Alpha-isomethylionone - składnik kompozycji zapachowych.
  • Benzyl Salicylate - filtry przeciwsłoneczne, substancje zapachowe, konserwanty. Środek nierozpuszczalny w wodzie, rozpuszczalny w alkoholu i w oleju. W kosmetyce stosowany jako substancja zapachowa lub środek absorbujący promienie słoneczne (UVB).
  • Efekt długotrwałego wygładzenia CocoChoco gwarantuje zastosowanie w produkcie ALDEHYDU octowego, który jest naturalnym składnikiem, występującym w przyrodzie w dojrzałych owocach, kawie oraz kakao. Składnik ten jest naturalny, organiczny i bezpieczny dla zdrowia.
  • COCOCHOCO nie zawiera trującego FORMALDEHYDU (aldehydu mrówkowego)!
Aqua, Cetyl Alcohol, Stearic acid, Pure Keratin, Oryza Sativa (Rice) Bran extract, Beta Vulgaris (Beet) Root extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel)Bark/ leaf/Twig extract, Calendula Officinalis flower extract, Anthemis Nobilis (Chamomile) flower extract, Camellia Sinensis (Green tea) Extract, Behentrimonium Chloride, Caprylic/Capric Triglyceride, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed oil, Butyrospermum Parkii (Shea butter), Oenothera Bienis (Evening Primrose) oil, Hippophae Rhamnoides oil, Chondrus Crispus (Carageenan) extract, Maris Sal (Dead Sea salt), Dehydroacetic acid, Aloe (Vera) Barbadensis leaf juice, Allantoin, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Squalane, Ascorbic acid, Borago Officinalis (Borage) seed oil, Fragrance, Retinyl Palmitate, Phenoxyethanol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohaxene Carboxaldehyde, Butylphenyl methylpropinonal, Coumarin, Linalool, Limonene, Alpha-isomethyl ionone, Benzyl salicylate, Aldehyde